Impressie 5 spoorzijde v2

Zwijndrecht, de industriële tuinstad

Nu in verkoop!

Bekijk het actuele aanbod in de
de interactieve kaart

Thuis in het Stationskwartier in Zwijndrecht

De Wijck ligt in het Stationskwartier, om de hoek van het station en dichtbij het centrum. Het Stationskwartier maakt deel uit van het plan ‘Spoorzone’ en is een belangrijke gebiedsontwikkeling in Zwijndrecht. Onder de naam Diztrikt wordt hier het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht gerealiseerd.

Het Stationskwartier heeft de potentie om uit te groeien tot een duurzaam, groen en stedelijk woongebied. Het bestaat uit drie deelgebieden: Indische Buurt, Maasterras en De Wijck. De Wijck is het eerste project dat in verkoop gaat.

Meer informatie over het Stationskwartier vind je op de website van Diztrikt. Hier kun je ook het beeldkwaliteitplan bekijken.

Het station om de hoek

De Wijck ligt aan de Koninginneweg, om de hoek van het station en dichtbij het centrum. Het spreekt dus voor zich dat je alles bij de hand hebt, zoals winkels, scholen en zorg. Met de trein sta je in een mum van tijd in het centrum van Rotterdam, Dordrecht en Breda. Ideaal als je bijvoorbeeld werkt in een van deze steden. Of als je kinderen over een aantal jaren gaan studeren. Met de fiets steek je zo het water over naar Dordrecht.

Omgeving wijck

Goede
voorzieningen

Het vernieuwde stadshart van Zwijndrecht ligt op loopafstand. In het autovrije winkelgebied Walburg vind je allerlei winkels die veel meer bieden dan de dagelijkse behoefte. Je kunt er goed slagen voor een nieuwe outfit, rondstruinen in een boekenwinkel en op donderdag is er een weekmarkt.

stock-restaurant

Lunchen, borrelen en dineren

In en rondom Zwijndrecht zijn er veel leuke plekken om lekker te lunchen, borrelen of dineren. Zo heeft het Develpaviljoen een heerlijk terras aan het water. En ook bij Zomerlust, Florizz en ZOHEJ zit je goed. In Dordrecht zijn het Oogstpark en Villa Augustus absolute aanraders.