Portrait of small girl walking in vegetable garden 2021 09 01 02 03 58 utc

Beleef het Wijckgevoel

Nu in verkoop!

Bekijk het actuele aanbod in de
de interactieve kaart

De Wijck, een ideale plek om te wonen

De Wijck ligt aan de Koninginneweg, schuin tegenover het Stationsplein in Zwijndrecht. In De Wijck woon je stads en groen én heb je alles in de buurt. Het station bijvoorbeeld, maar ook winkels, scholen en zorg. De architectuur van De Wijck is stoer, het woningaanbod divers en de collectieve buitenruimte zorgt voor sfeer, een plek om te spelen en een prettige verbinding tussen bewoners, omwonenden en passanten.

Gaat het al een beetje leven?

De Wijck Zwijndrecht Situatie

Ontmoeten staat centraal

Uniek aan De Wijck zijn de groene, collectieve buitenruimten. Ontmoeten en spelen staan centraal. Zo is een fraai begroeide pergola ontworpen met een lange picknicktafel in de Wijckplaats, er komen bankjes, bomen en (klim)planten en een Pluktuin. In de Jan Steenstraat is een nieuw plantsoen ontworpen met een natuurlijke speeltuin. Op de begane grond van het appartementengebouw ligt De Wijckkamer. Hier zou zomaar een espressobar of lunchroom kunnen komen. De Wijck wordt een uitnodigende plek voor iedereen, waar bezoekers welkom zijn en bewoners zich thuis voelen. Stads en groen. Dát is het Wijckgevoel.

Impressie 4 binnenhof v2

Wil je meer lezen over De Wijck? Bekijk dan de brochure en het voorlopig inrichtingsplan via onderstaande buttons. Je kunt de gedrukte brochure met een bijbehorende brief en de definitieve prijslijst ook ophalen bij Van Spronsen Makelaars in Hendrik-Ido-Ambacht.

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter het groene inrichtingsplan? Lees dan het interview met de landschapsarchitect op de nieuwspagina.

Een dag in
De Wijck

Impressie 5 spoorzijde v2

Stel je eens voor: de kinderen spelen samen in Wijckplaats, in het binnengebied van de Wijck, terwijl jij lekker in het zonnetje zit. Een ander moment drink je een kop koffie in De Wijckkamer en heb je een kletspraatje met de buren. Aan het eind van de dag pluk je nog wat verse kruiden uit de Moestuin, die je goed kunt gebruiken bij jouw favoriete pasta. Het kan straks allemaal in De Wijck!

Stoer en stads

De architect heeft de eengezinswoningen en het appartementengebouw ontworpen in een moderne, industriële stijl met mooie metselwerkdetails, waardoor De Wijck een stoere, stadse uitstraling heeft. Aan de details is veel aandacht besteed. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt. Zo worden de stenen niet om en om gemetseld, maar verspringt het patroon steeds per twee rijen. En soms wordt de steen op zijn kant gemetseld. Langs de gemetselde gevels groeien planten en tussen de tuinen wordt een groene erfscheiding geplaatst. De beplanting verzacht en zorgt voor een vriendelijke uitstraling.

De bergingen hebben een mossedum dakbegroeiing en op de kop van de bergingen, aan de kant van het binnengebied, staan fraaie zitelementen die ook zijn voorzien van beplanting.

DeWijck Exterieur 13 LR

Het woningaanbod in De Wijck is divers. Zowel de eengezinswoningen als appartementen verschillen in grootte, waardoor De Wijck voor veel mensen een ideale en geschikte plek is om te wonen. Het leuke is dat jong en ouder, gezinnen, stellen en singles hier allemaal een plek kunnen vinden.

Zie jij jezelf al wonen in De Wijck? Bekijk het woningaanbod en meld je aan als belangstellende. Als je aangeeft of je voorkeur hebt in een appartement of eengezinswoning, dan kunnen we je heel gericht op de hoogte houden.

Voor elk wat wils

DeWijck Exterieur 12 LR

Ideeënbus

Heb jij nog goede ideeën voor De Wijck, bijvoor­beeld over de invulling van de groene, collectieve buitenruimten of de Wijckkamer in het appartementen­gebouw? Deel deze dan gerust met ons!